Zehirlenen 700 askerden 40'ı taburcu edildi/Video

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, sadece 40'ının hastanede olduğunu, diğerlerinin taburcu edildiğini söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ağustos 2013 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde bulunan 6'ıncı Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'ndaki çok sayıda asker, akşam yemeğinin ardından bulantı, kusma ve yüksek ateş şikayetininde bulunanca çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaklaşık 300 asker hastanelerde tedavi görürken, birliğe gönderilen doktorlar da durumu daha iyi olan askerlere burada müdahale etti. Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu, sadece 40'ının hastanede olduğunu, diğerlerinin taburcu edildiğini söyledi.

Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan çoğu acemi asker, dün (Cumartesi) akşam yemeğinde mercimek çorbası, bulgur pilavı ve kıymalı musakka ile kadayıf tatlısı yedi.

Bir süre sonra birçok esker, bulantı, kusma, mide ağrısı ve yüksek ateş şikayetiyle durumu komutanlarına bildirdi. Şikayetin artması üzerine çevre ilçelerden çağrılan çok sayıda ambulansla acemi erler, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi, Manisa Devlet, Merkez Efendi Devlet, Soma, Akhisar ile Kırkağaç Devlet hastanelerine kaldırıldı. İzinli olan sağlık personeli göreve çağrıldı.

BİRLİĞE DOKTOR GÖNDERİLDİ

Çevre ilçelerdeki hastanelerde görevli doktorlar, zehirlenen asker sayısının fazla olması nedeniyle tıbbi malzemelerle askeri birliğe gönderildi. Diğerlerine göre durumu kötü olan yaklaşık 300 asker hastanelerde tedaviye alındı. Askerlerin çoğu tedavilerinin ardından taburcu edilirken kent genelindeki hastanelerde halen 40 askerin bulunduğu öğrenildi. Bir askeri yetkili, askerlerden bazılarının yemekten zehirlenmemesine rağmen psikolojik olarak rahatsızlandıklarını düşündüklerini ifade etti.

YEMEKTEN NUMUNE ALINDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri askeri birlikte verilen akşam yemeğinden numune alıp incelenmesi için laboratuvara gönderdi. Ayrıca konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, incelemelerde bulunmak üzere Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar'ın birliğe geldiği bildirildi. Çevre ilçelerde bulunan asker yakınları da hastanelere giderek yakınları hakkında bilgi aldı.

VALİ SAVAŞ, "ASKERLERİN DURUMU İYİ"

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, hastanelerdeki erlerin durumunun iyi olduğunu dile getirdi. İzmir, Balıkesir, Manisa merkez, Soma, Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinden toplam 32 ambulansın birliğe sevk edildiğini kaydeden Vali Savaş, "Durumun ilk tespitinin ardından toplam 32 ambulansla acemi erlerimiz çeşitli hastanelere anında taşındı. Ambulanslarla hastanelere taşınan erlerimizin sayısı 300'e yakın. Bazı erlerimiz ise birliğin içindeki revire sevk edilen doktorlarımız tarafından kontrol edildi. Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğu da bugün sabah taburcu edildi. Sadece merkez ve ilçelerdeki hastanelerimizde 40 acemi erimizin tedavileri sürüyor. Bunun sebebi ise ishal gibi durumlarının devam etmesinden kaynaklanıyor. Ancak onlar da 1 veya 2 gün içinde taburcu edilecek. Genel olarak söylemek gerekirse acemi erlerimizin sağlıklarında endişe edecek bir durum yok. Hepsinin sağlık durumları çok iyi" diye konuştu.


Askeri birlikte gıda zehirlenmesi

Kırkağaç 6'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı aceKırkağaç'ta askeri birlikte yaşanan gıda zehirlenmesinde hastanelerde ve acemi birliğinde yaklaşık 700 erin tedavi edildiği öğrenildi.

Kırkağaç 6'ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı aceKırkağaç'ta askeri birlikte yaşanan gıda zehirlenmesinde hastanelerde ve acemi birliğinde yaklaşık 700 erin tedavi edildiği öğrenildi. Manisa Vali Yardımcısı Sıtkı Zehin, Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, Kırkağaç Başhekimi Ali Münger ve İl sağlık müdürlüğünden yetkililer hastanede tedavi gören askerleri ziyaret ederken, olayı değerlendirmek üzere toplantı yaptılar. Çevre ilçelerde bulunan asker yakınları da hastaneye giderek çocukları hakkında bilgi aldı. Tedaviye alınan askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

'AFAD DEVREYE GİRDİ'

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, er eğitim alayında yaşanan gıda zehirlenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Vali Savaş, "Acemi birliğinde bulunan erler akşam yemeğinde sonrası gıda zehirlenmesi tanısıyla hastanelere başvurdu. Kırkağaç ve çevre ilçelere kesin rakam belli olamamakla birlikte 300 ile 400 arası askerimiz tedavi altına alındı. Erlerden bazıları, birliğe sevk ettiğimiz sağlık görevlileri tarafından kendi birliklerinde tedavi edildi. Çevre illerden ve ilçelerden ve özel hastanelerin ambulansları acemi birliğine yönlendirildi. Bununla birlikte izinli ve istirahate bulunan sağlık görevlileri çağrıldı. Koordinasyonu sağlamak için Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü devreye girdi. Gıda zehirlenmesinin boyutu tam anlamıyla belli değil, ama ilgili askerlerimizin yedikleri yemeklerde zehirlenmeye yol açabilecek hassas ürünler bulunmadığını öğrendik. Yemeklerden alınacak numuneler üzerinde yapılacak inceleme sonrasında kesin sonuç belirlenecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber